Το καλάθι αυτή τη στιγμή είναι άδειο!
Φιλοσοφία Red Honey
Στην Κύπρου 149, στην Ηγουμενίτσα, ο κ. Άγγελος Κυράννας το 2019 έδωσε μορφή στο όνειρό του και το ονόμασε Red Honey Coffee. Δεν είναι μια ακόμα καφετέρια, αλλά ένα παρασκευαστήριο μοναδικών γεύσεων! Γιατί για εμάς ο καφές δεν είναι απλά ένα προϊόν, αλλά ένα ταξίδι δημιουργίας και έμπνευσης, που ξυπνά τις αισθήσεις. Σας περιμένουμε να βιώσετε και εσείς ένα κομμάτι του ονείρου μας και να διευρύνεται μοναδικά τους γευστικούς σας ορίζοντες, με τις ιδιαίτερες γεύσεις των εκλεκτών μονοποικιλιακών Specialty καφέδων μας! Τώρα στην καινούργια διεύθυνση Αγ. Αποστόλων 15, στην Ηγουμενίτσα!
Πως δημιουργήθηκε:
Ο κόσμος του καφέ, άνοιξε τις πύλες του για τον κ. Άγγελο Κυράννα στα εφηβικά του χρόνια, όταν τον πλημύρισε για πρώτη φορά η μυρωδιά του φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ. Μεγαλώνοντας, ταξίδεψε μέχρι την Αυστραλία, μια από τις χώρες όπου πρώτο άνθησε ο Specialty coffee και η εμπειρία του υπήρξε καταλυτική. Εργάστηκε ως Barista, έμαθε να καβουρδίζει και να επεξεργάζεται ιδιαίτερους μονοποικιλιακούς καφέδες, με την προσοχή και τον σεβασμό που τους αρμόζει. Έλαβε μέρος σε αρκετά Roastery Cupping (δοκιμές εκλεκτών καφέδων) και ανακάλυψε ακόμα ένα ταλέντο του.
Το 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα, με όπλο την τεχνογνωσία του και πλημμυρισμένος από πάθος για ιδιαίτερους καφέδες, γεμάτους γεύσεις και αρώματα, αποφάσισε να εκπληρώσει τη μεγαλύτερή του πρόκληση. Να προσφέρει εκλεκτούς μονοποικιλιακούς Specialty καφέδες υψηλής βαθμολογίας (Cupping score), ώστε να βιώσουν όλοι τη μοναδική εμπειρία που έζησε και εκείνος στα Αυστραλιανά εδάφη. Σε μια γωνιά του δρόμου της Ηγουμενίτσας, στην Κύπρου 149, έδωσε μορφή στο όνειρό του και το ονόμασε Red Honey Coffee.
Τι κάνουμε:
Δεν είναι μια ακόμα καφετέρια, αλλά ένα παρασκευαστήριο μοναδικών γεύσεων.
Τι ακριβώς κάνουμε;
- Επιλέγουμε καφέδες από διάφορες χώρες και φάρμες
Επιλέγουμε προσεκτικά Εκλεκτούς Μονοποικιλιακούς Καφέδες Υψηλής Βαθμολογίας (Cupping score). - Αποθηκεύουμε
Τους Αποθηκεύουμε στις απαιτούμενες συνθήκες, ώστε να μην αλλοιωθεί η δυσεύρετη ποιότητά τους. - Καβουρδίζουμε
Τους Καβουρδίζουμε με την απαιτούμενη προσοχή που τους αρμόζει. - Κόβουμε & Αλέθουμε
Τους αλέθουμε σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε ποικιλίας και του τρόπου παρασκευής. - Δημιουργούμε την ποικιλία μας
Δημιουργούμε τη μοναδική ποικιλία Red Honey Coffee που αποτελεί δικό μας εύρημα. - Συσκευάζουμε
Τους Συσκευάζουμε χρησιμοποιώντας σακούλες που επιτρέπουν την άριστη διατήρησή τους σε συσκευασίες οικιακής ή εμπορικής χρήσης. 
Αυτή η διαδικασία υπάρχει πίσω από κάθε φλιτζάνι του Red Honey Coffee. Γιατί για εμάς, ο καφές δεν είναι απλά ένα ακόμα προϊόν. Αλλά ένα ταξίδι δημιουργίας και έμπνευσης, που ξυπνά τις αισθήσεις.
Τι θα βρείτε στο χώρο μας:
Στον χώρο του Red Honey Coffee, θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία από εκλεκτούς μονοποικιλιακών καφέδες, τους οποίους μπορείτε να δοκιμάσετε. Επίσης, έχουμε δημιουργήσει μια συλλογή από μηχανές καφέ οικιακής χρήσης, χαρακτηριστικής ποιότητας και απόδοσης, αλλά και σύγχρονου design, που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη και προτίμηση. Τέλος, υπάρχουν διαθέσιμα διάφορα αξεσουάρ, ικανά να βελτιώσουν το γευστικό αποτέλεσμα, να διατηρούν τη φρεσκάδα του καφέ και να διευκολύνουν την καθημερινότητά σας.
Σας περιμένουμε να βιώσετε και εσείς ένα κομμάτι του ονείρου μας και να διευρύνεται μοναδικά τους γευστικούς σας ορίζοντες, με τις ιδιαίτερες γεύσεις των εκλεκτών μονοποικιλιακών Specialty καφέδων μας!
SpecialtyCoffee
Τι είναι ο Specialty Coffee:
Συνήθως σχετίζεται με ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, χρησιμοποιώντας καφέ μίας συγκεκριμένης  προέλευσης ή μεμονωμένης περιοχής (φάρμας). 
Ο εν λόγω ορισμός χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1974 από την Erna Knutsen σε ένα τεύχος του Tea & Coffee Trade Journal. Η Knutsen χρησιμοποίησε τον όρο «Specialty» (ειδικός σε ελεύθερη μετάφραση) για να περιγράψει κόκκους καφέ που διαθέτουν τη βέλτιστη γεύση, η οποία παράγονται σε ειδικά μικροκλίματα.
Ο Specialty Coffee σχετίζεται με τους αγρότες και τους ψήστες καφέ και είναι γνωστός ως το τρίτο κύμα καφέ, ειδικά στην Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Βόρεια Αμερική. 
Αποτελεί επίτευγμα μιας σύγχρονης ζήτησης, που απαιτεί εξαιρετικής ποιότητας καφέ, τόσο σε παραγωγή όσο και σε καβούρδισμα και παρασκευή, με πολύ υψηλότερο από το μέσο επίπεδο πρότυπο.
Παρά την ύπαρξη αρκετών και διαφορετικών ορισμών του Specialty Coffee, σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς, υπάρχει μια γενική παραδοχή ενός συνόλου τριών ελάχιστων απαιτήσεων: 
- Ο καφές πρέπει να έχει συλλεχθεί με το χέρι και με επιλεκτική συλλογή ώριμων κόκκων.
 - Ο καφές πρέπει να επιτυγχάνει βαθμολογία από 80 και άνω, στην κλίμακα Q 100 βαθμών.
 - Ο μέγιστος αριθμός ελαττωματικών κόκκων είναι 5, ανά 350 g.
 
Τι είναι ο μονοποικιλιακός Specialty Coffee:
Είναι ποικιλία καφέ, όπου οι κόκκοι του προέρχονται μόνο από μια συγκεκριμένη φάρμα, ώστε η ποιότητά του να παραμένει αναύλωτη και το αποτέλεσμα να έχει πάντα ίδια γεύση και άρωμα.
Τι είναι το σύστημα βαθμολόγησης για τον specialty coffee:
Ο επικρατέστερος και ευρέως αποδεκτός ορισμός για τον Specialty Coffee, ορίζει ως απαραίτητη προϋπόθεση την βαθμολογία του από 80 βαθμούς και άνω, στην κλίμακα Q 100 βαθμών.
Η βαθμολογία του καφέ:
- Από 90 έως 100, βαθμολογείται ως «Εξαιρετικός».
 - Από 85 έως 89, βαθμολογείται ως «Άριστος».
 - Από 80 έως 84, βαθμολογείται ως «Πολύ Καλός».
 
Η Specialty Coffee Association (SCA) είναι η ένωση της Specialty Coffee Association of American (SCAA) και of Europe (SCAE). Η SCA έχει ορίσει μια σειρά από πιο λεπτομερείς προδιαγραφές και θέτει πρότυπα για τον Specialty Coffee σε κάθε στάδιο της παραγωγής καφέ, συμπεριλαμβανομένων των επιτρεπόμενων ελαττωμάτων στους πράσινους κόκκους, των προτύπων νερού και της αντοχής του καφέ, ενώ παράλληλα θέτει σαφή πρότυπα και για τη διαδικασία ταξινόμησής του. Μια ελάχιστη απαίτηση για έναν Specialty Coffee είναι ο αριθμός των ελαττωμάτων του. Για να θεωρηθεί Specialty ένας καφές, πρέπει να έχει από 0 έως 5 ελαττωματικούς κόκκους, σε κάθε 350gr αλεσμένων κόκκων.
